16.06.2024
søndag
Tirsdag
23.04.2024
24.09.2024
Torsdag
25.04.2024
26.09.2024
mossogrygge
17°
I dag
Banen er
Åpen
Banen
Rangen er
Åpen
2
aktiviteter i dag
Aktiviteter
Del
Del
ArrowDown_Orange
mossogrygge
ArrowDown_Orange
gb_logo%20(1)
Tilbake
Til minne om Ragnvald


Publisert: 21. desember 2023
Til minne om Ragnvald
Moss & Rygge GK`s eldste medlem - Ragnvald Thomassen - døde på Kalnes sykehus den 27. november - 102 år gammel.
Ragnvald var fotballmann tvers igjennom, og brukte mesteparten av sitt liv til å engasjere seg i Sprint Jeløy. Men i en alder av 77 år - da han syntes det var greit å legge bort fotballstøvlene - fant han ut at det fantes en sport hvor han fortsatt kunne konkurrere og engasjere seg og tok grønt kort kurs i golf. Og selv om han begynte å svinge køller i svært høy alder fikk han utrolig nok med seg 25 år som aktiv golfspiller - og beviste til gangs at det aldri er for sent å begynne med denne fantastiske aktiviteten.
Ragnvald meldte seg inn i Moss & Rygge GK da vi åpnet banen med 18 hull og har vært med på utallige klubbturneringer, vært svært aktiv i seniorgruppa hvor han etter hvert - og helt fortjent - ble utnevnt til “æressenior”. Han var av de første som meldte seg på til alle medlemsturer til Portugal og Spania - hvor han i mange år hadde med seg kona Gerd som caddy.
Ragnvald var en humørspreder og en svært sosial person, men kunne likevel være skarp i kritikken og var aldri redd for å si hva han mente. Det var nok mange av oss som fikk “pepper” for at vi la oss alt for tidlig om kvelden - etter hans mening var ikke festen slutt før “butikken er stengt”. Det ble mange golfrunder på den godeste Thomassen - med massevis av nye venner i et trygt klubbmiljø. Det året han fyllte 95 spilte han 63 registrerte runder - og den aller siste runden spilte han i sommer - 9 hull med nevøen Per Arne. Han duppet litt av et par ganger mellom hullene og var ikke alltid helt sikker på hvor ballen hans var, men kom greit i mål med noen poeng på scorekortet. Nå har Moss & Rygge GK`s - og trolig Norges eldste aktive golfspiller - lagt golfkøllene på hylla for godt, og klubben vår har mistet en av sine store profiler. Men historiene om 100-åringen som spilte golf kommer nok til å bli fortalt rundt klubbhuset i mange år fremover - gjerne litt ekstra krydret i Ragnvalds ånd.

Takk for runden Ragnvald!